perjantai 11. elokuuta 2017

Kuinka (yrittää) ymmärtää miehiä

Elämän varrella opittuja asioita Pojista. Aakkosethan tähän meni: Abcdehgföåöwzöö...? 




1. Verenpainetta kohottava vastaus: "Ei mikään."

Ulko-ovi pamahtaa lujaa. Mies tulee kotiin sanaakaan huikkaamatta, ja kun mainitset ruuan olevan valmista tulee ilmoitus ettei ole nälkä. Luonnolisesti kysyt onko kaikki hyvin ja painaako joku mieltä, ja sieltä se tulee, kuin sade jota et odottanut mutta tummat pilvet laskeutuivat heti oven pamautuksen myötä: EI MIKÄÄN. Mikään ei ole vaivaa tai ole pielessä. V*ttu kuinka niin ei muka ole?! Johan sen näkee ja kuulee käytöksestä kilometrin päähän että kaikki_ei_ole_hyvin.

Tämä on ehkä yksi raivostuttavimmista piirteistä. MIKÄ SIINÄ ON NIIN VAIKEA KERTOA, VAIKKA EDES LYHYESTI, ETTÄ OLI RASKAS TYÖPÄIVÄ TAI JOKU MUU ASIA OTTAA PÄÄHÄN. Ihan oikeasti, haluan tietää?!
Vastaus: Halaa. Sitten voit kysyä varovasti em. asioita, ja jos "mullaonkaikkihyvin-olenythiljaa" -linjaus jatkuu, on parempi antaa olla siltä osin. Anna miehen murjottaa rauhassa. Jos pystyt, lähde vaikka pariksi tunniksi ulos ystäväsi kanssa, koska muista, tässä tilanteessa vaikeneminen on kultaa. Muuten olet jankkaava ja nalkuttava akka (jos et kuule sitä ääneen se ei tarkoita etteikö mies ajattelisi niin). Jatkuva kyseleminen pahentaa asiaa, ja koska meidän naisten on todella vaikea olla hiljaa tällaisessa tilanteessa "eristäytyminen" vaikka ihan henkisesti on win-win tilanne koska miehet tykkäävät miettiä asioita ensin hiljaa rauhassa. Todennäköisesti iltaan tai viimeistään seuraavaan aamuun mennessä saat oikeita vastauksia ja pahoittelut häneltä ihan oma-alotteisesti, joilloin voit tukea kumppaniasi häntä painavassa asiassa. (Tosin jos tällaista jatkuu pitkäänkin - jokin on todennäköisesti pahastikin vialla ja jos et silloinkaan saa mitään vastausta herraties viikkoihin, tee pakkaussuunnitelma ja itsesi uudelleen onnelliseksi). Tai vakavasti: Jatkuva tiuskiminen voi johtua myös masennuksesta ja silloin kipinkopin lääkäriin! 


2. Anna miehelle oma-aloitteisesti omaa aikaa

Tämä on aika helppo, heti kun asian on kerran tajunnut. Viikonloppu on tulossa ja olet varmistanut poikaystävältäsi, että onhan lauantainen Ikean reissu vielä okei ja muistutat että sunnuntaina on sitten Petteri-Irmelin ristiäiset jonne olet(te) lupautuneet menemään. Juu on okei. Lauantaina alkaa kiroaminen "pitikö tänne tulla koko Suomen kanssa samaan aikaan?!" ja sunnuntaiaamuna ilme on vähintäänkin kiukkusurun peittämä kiskoessa pukua ylle. Sitä ennen olette viettäneet kyseisen viikon arki-illat suurimmaksi osaksi kahdestaan kotona.

Vastaus: Voi olla että kuvittelen, mutta tuntuu, etteivät miehet kehtaa sanoa tarpeeksi usein kun tarvitsevat omaa aikaa (jos murahtelua ei lasketa). Ilmoita siis vaikka torstaina että lähdet tyttöjen kanssa lauantaina ulos, jolloin poikaystäväsi ehtii myös kehittää kaipaamaansa omaa ohjelmaa viikonlopulle. Tai lähde oman harrastuksesi pariin tms. ex-tempore keskellä viikkoa edes pariksi tunniksi. Tällöin poikaystäväsi saa pelata rauhassa pleikkaa, ottaa pari olutta tai mitä muuta tykkääkään tehdä ilman että höpötät vieressä. Tämä on kai melkovarma piristyskeino parisuhteessa!





3. Teot puhuvat enemmän kuin sanat

Miehissä ja naisissa on eroja. Siinä missä naiset suurinpiirtein ajattelevat ääneen, miehet ratkovat ongelmia hiljaa päässään ja avaavat suunsa kun ovat keksineet ratkaisun. Sama pätee parisuhteen kaikilla osa-alueilla. Haluat jutella yhteisistä asioista noin muuten vaan mutta mies ei innostu. Saatat miettiä miksi kuulet mielestäsi sanat "Rakastan sinua" niin harvoin, kun itse tykkäät huikata nuo sanat kotoa pois lähtiessä ja lopettaessasi puhelun. Näitä kun paisuttelee tarpeeksi päässään saa pahimmilaan kauhuskenaarion että "eihän se välitä musta enää!". Totta, puhuminen on tärkeää, mutta niin on myös sanaton viestintä.

Vastaus: Kun mies tuo sinulle buranaa ja roskaruokaa ollessasi kipeä, tai kokoaa Ikean helvetillisen tuhatosaisen hyllyn puolestasi tai lähtee kuskiksi kun menette kavereiden kanssa ulos, se välittää. Rakastaa. Naiset ovat syntyneet puhumaan ja miehet... no ei, ei ainakaan ne keihin olen törmännyt. Joten kun pinna alkaa seuraavan kerran kiristyä - katso pyykkejä kuivaustangolle levittävää poikastävääsi ja kuiskaa itse itsellesi "se rakastaa mua". ❤



4. Kehu häntä (kun on aihetta)

Tätähän harva mies myöntää ääneen, mutta myös miehet kaipaavat kehuja ja kannustusta vaikka eivät ilmaisi sitä millään tavalla. En nyt tarkoita että 5 min välein pitäisi olla muistuttamassa kuinka hyvin hiukset juuri tänään ovat, mutta hyvä asia pitää mielessä. Tosin toimivassa parisuhteessa nää kehut tulevat puolin ja toisin ihan luonnostaankin; joskin toisen/kummankaan lapsuudenkodissa tällaista tapaa ei ole ollut, sitä kannattaa harjoitella, koska tällaiset "pikku"jutut juurikin tekevät onnelliseksi päivittäin! 

5. Älä yritä muuttaa häntä

Ei. Se ei vaan kannata. Ja onhan siihen syykin, miksi alunperin ihastuit juuri omaan kultaasi. Joten miksi muuttaa sitä? Toki lattialla lojuvista likaisista sukista (okei tää on klassikko, mutta noin vaan aina käy.. arrrgh) voi sanoa että meillä on ihan likapyykkikorikin olemassa, siis jos on, ja sitten vaan keräät itse sukat pois lattialta. Pidemmällä tähtäimellä kummasta on enemmän vaivaa; kerätä ne pirun sukat pois lattialta vai aiheuttaa 3.s maailmansota jatkuvalla nalkutuksella? Niin. 


Lievää söpöstelyy :D <3


Oikeestihan mä en tiedä mitään miehistä, mutta jos joku tietää jonkun joka tietää voisko tulla kertomaan mulle??? Nämä on lähinnä sellaisia asioita joita olen itse huomannut esim. nykyisessä parisuhteessa. 
Eilen sattui hauska (tai no sillon ärsyttävä) tilanne, kun poikaystävä lähti aamulla heti herättyään kävelylle. En muista kerkesikö sanomaan edes hyvää huomenta. Jäin tänne sen kämpille ihmettelemään ja lopulta heikkohermoisena suutuin niin, että lähdin lähibaariin yksin yhdelle tuopille. Mököttämään :D Katson puhelinta ja sieltä on tullut wa-viesti: "Haluutko rakas pizzaa?". Vastaan en ja koitan selviytyä nopeasti takaisin kotiin. Mähän jaksan aina ja autuaasti höpötellä laihiksesta yms., ja kerran poikaystävällä meni sit siihen hermot ja lopputulos oli aboouttirallaa että ei sitten saakeli syödä ollenkaan. Siis molemmilta, vaikka ei toi toinen mitään laihista edes tarvitse. Tämä sitten on johtanut mm. tällasiin pizzalla hiiviskelyihin yms.. :,D Niin, voisihan niistä asioista puhuakin järkevästi. Paitsi että noiden (vai meidän??) kanssa ei voi - vaikka ovatkin niin pirun ihaniasöpöjä❤! 

- Onko teillä antaa vinkkejä tai muuten vaan kuulostaako mikään tutulta? - 






<3 <3 Suvi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin loppu(ko)?

Mietin tässä tänään että onko mulla mitään annettavaa tälle blogille. Banneri on ruma, tekstit sekavia ja aiheet pomppii kuin villiintynyt ...