keskiviikko 9. elokuuta 2017

Lihapullia ja perunamuussia Silja Symphonylla

Tallinnan risteily


Tässä on ollut taukoa kirjoittamisesta kun tulin kipeäksi reissun jälkeen (ei, ei pelkästään "kipeäksi" tax-free yms. juomista vaan oikeasti kipeeksi). 
Kurkkukipu on jo laantunut mutta lämpöä on edelleen 😞 Pääsin kuitenkin nyt läppärin ääreen niin saan laivapostauksen tehdyksi :) Huom. kaikki kuvat ovat kännykän kameralla otettuja koska en ottanut kameraa reissuun mukaan. 



Aurinko paistoi lähtiessä, joka vain lisäsi jo ennestään hyvää tunnelmaa! Harmi vaan ettei tullut aurinkolaseja mukaan kun mun ainoat käyttökelpoiset lasit ovat jääneet kaverille. 




Mulla tuli niin kauhee kiire ennen lähtöä etten ehtinyt meikata. Pete oli tietty jo ihan lähtövalmis (miehillä kun on mukana maksimissaan se yksi reppu ja ei täydy meikata), mutta onneks aloitettiin jo hytissä kuulumistenvaihto ja naaman laittaminen meni siinä samalla. 




Lähdettiin kiertelemään laivaa ilman sen kummempaa "risteilyohjelmaa". Käytävillä oli paljon näitä "perus" matkamuistoja yms. Yhteisselfieitä tuli otettua paljon koska oltiin niin fiiliksissä kun ei oltu nähty kokonaiseen vuoteen! Siis asutaan samassa kaupungissa ja silti. Sovittiin että seuraavaa kertaa ei jäädä odottelemaan noin pitkää aikaa =) 

Suunnattiin laivan ns. mummobaariin (hah, hyvä kutsumanimi!) mutta siellä olikin bändi ja tosi hyvä laulaja esiintymässä ja musiikkikin oli hyvää. Ihastuin tollaseen jätti jääkarhu -pehmoleluun, mutta en edes uskaltanut katsoa hintalappua... 




 
Yleensä en tykkää laittaa kuvia itsestäni mihinkään koska aina on outo ilme, läskit näkyy, huono kuva jne. mutta nyt tein poikkeuksen. Laivalla oli niin kivaa hyvän ystävän kanssa ja hymystäkin näkee että oon tosi iloinen, joten mitä yksistä läskeistä?





Me vietettiin oikeastaan koko aika käytävillä ja kannella (tax-freen, hytin ja meriaamiaisen lisäksi), joten esim. laivan yökerhosta en osaa kertoa yhtään mitään koska ei edes käyty siellä. Tutustuin kannella v. 1938 syntyneeseen Rovaniemeläiseen ihanaan pappaan jonka kanssa jäin suustani monta kertaa kiinni, ja Pete sai välillä ihmetellä että mihin jäin jumittamaan. Maisemat kannella olivat tosi kauniit myös illalla!



Oltiin herellä aikaisin aamulla kun laiva saapui satamaan. Tallinnassa satoi räntää! En ollut uskoa silmiäni, enkä tietenkään katsonut mitään sääennustetta etukäteen. 

Mentiin sitten meriaamiaselle jossa en meinannut pysyä hereillä (itseasiassa menin yölläkin hyttiin yksin nukkumaan kun en pysynyt hereillä). Onneksi Pete oli ihana ja toi Jaffaa meille pöytään ja ruoka maistui. Illalla ei käyty syömässä esim. buffetissa tai muuallakaan säästösyistä, eikä ollut nälkäkään. Tosin keskellä yötä mulla sitten tuli kauhea nälkä, ja sain päähäni että haluan syödä lihapullia ja perunamuussia :´D Pete lähti ystävällisesti etsimään tunnin ajan mistä tätä voisi saada kiertäen infotiskit ja monta kerrosta mun nukkuessa hytissä. Vaikka ko. ruokaa ei saanutkaan mistään keskellä yötä, voiko olla noin ihanaa ystävää kuka lähtee etsimään tiettyä ruokaa väsyneelle kaverille?! <3 



Ei siis menty ollenkaan maihin vaan hyttiin nukkumaan. Osittain räntäsade vaikutti asiaan mutta enemmän väsymys, kun ei pysynyt silmätkään enää auki. Tietenkin alkaa muuten nukuttamaan laivalla, eikä kotona ennen matkaa... Paluumatkalla kun herättiin oli pientä myrskyä ja upeita vaahtopäitä. Tätä kuvaa ottaessa olin 90 % varma että vähintään kännykkä putoaa mereen muttei pudonnut =) 



Pete ja mä. Mulla on muuten joka kuvassa sama keltainen hiuspanta. Hävitin sen jopa tolla reissulla ja voi sitä parkua, kunnes löysin sen seuraavana aamuna kannelta :D Pesun kautta vaan ja takaisin päähän... Eihän toi kallis tai erityisen hienokaan oo, mulla nyt on vaan vaihe että tykkään käyttää tota. 



Takaisin kotona Helsingissä. Poikaystävä oli (onneksi!) satamassa vastassa auttamassa tuliaisten kannossa. 

Tätä kirjoittaessa oli pakko ottaa jo kerran buranaa, joten nyt taitaa olla paras mennä vaakatasoon katsomaan netflixistä jotain ja juoda teetä. 
Kuinka usein te muuten käytte laivalla, esim. just Tallinnassa? ❤😊

<3 <3 Suvi

PS. Mun flunssasta johtuen yhteistyökampanjan maanantaille sovittu jatko Robertpk:n jouduttiin siirtämään, mutta onneks siellä oltiin super ymmärtäväisiä!. Tarjoushinta koodilla SUVI10 (eli -20 % parturi-kampaamon palveluista) on kuitenkin vielä voimassa, ja yhteistyöpostaus on tulossa tänne jahka parannun =) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogin loppu(ko)?

Mietin tässä tänään että onko mulla mitään annettavaa tälle blogille. Banneri on ruma, tekstit sekavia ja aiheet pomppii kuin villiintynyt ...