maanantai 31. heinäkuuta 2017

Valokuvapostaus

Kuvauspäivä



Tää maanantai lähti siitä omituisesti käyntiin että heräsin ennen ysiä ilman kelloa ihan pirteänä. Kävin ulkona ja sain yhden valokuvaidean jota aloin sit heti (siis aamukahvin jälkeen) toteuttamaan. Kameran muistikorttia katsoessani oon käynyt kuvaamassa viimeksi marraskuussa 2016, eli inspraatio on tosiaan ollut hukassa. Mut nyt tänä aamuna suurinpiirtein juoksin ulos kameran kanssa! Ensin mietin onko aihe liian helppo, mutta sitten totesin että helpompaa olis ollut mennä bussilla/ratikalla keskustaan ottamaan kauniita maisemakuvia. Idea tässä on siis kaunis vs. ruma, ja ehkä syvällisemmin ajateltuna kyseenalaistamaan miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää, ja miten monella tapaa asiat voi nähdä. 
PS. Löysin ohjeen bloggerin käyttäjältä kuinka kuvat saadaan aseteltua vierekkäin, onneksi! Oon meinaan tuskaillut ja ihmetellyt tätä asiaa. 



Menin siis lähipihalle katselemaan mitä löytyy. Pilvisellä säällä lähiöpihaa voi kutsua haastavaksi kuvauskohteeksi. Ensimmäisenä otin lähikuvia kukista, mikä on kai sellainen perinteisesti kaunis kuva. Seuraavassa kuva itse kukkapenkistä missä kyseinen kukka sijaitsee, ja no koitin, ottaa siitä mahdollisimman ruman otoksen. Näitä tuli oikeestan kaksi kappaletta. Mun silmissä tosta kukkapenkistäkään ei saa rumaa sitten millään, koska rakasta kukkasia yli kaiken =) Toinen rappukaiteineen on vähän synkempi näkymä. 



Tää oli mun mielestä hauska kun näin ton numerosarjan. Ei heti ensimmäisenä tuu mieleen että se löytyy jonkun (mikä toi on??) rauta-roskis-tötterö-sähkökopin seinältä. 



Tää kuvapari hämmensi mua eniten. Ylhäältä kuvaa ottaessa ajattelin että kaikki menee yhtä alamäkeä, mutta onneksi elämässä on ylämäkiäkin. No sit menin alas ja näkymä näytti raskaalta, pitää vain kiiveta ja kavuta kuin Mount Everestille. Kertoo varmaan jotain mielenmaisemastakin...


Tästä ruudukosta kuten numesarjakuvastakin näkee että käytän kuvankäsittelyohjelmaa. Jotkut valokuvaajathan välttelee viimeiseen asti kuvien käsittelyä, ja siinä mielessä oon samaa mieltä että lähdetään lähtökohtaisesti ottamaan hyvää kuvaa ilman ajatusta "no ton voi korjata". Mutta etenkin vapaa-ajalla musta ihan Picasakin sopii korjailuihin ja tehostamiseen. 



Oli pakko ottaa viimeinen kukkakuva :) Toi kontrasti on jotenkin silmäänpistävä, alemmassa kuvassa näen vaan jonkun puskan ja takana roska-/muuttolavan (joka oli muuten äsken lähtenyt jo paikalta). 

Mietin eilen illalla omaa elämääni ja juttuja millaista elämä on nyt, ja millaista haluaisin sen olevan ja mihin pyrin. Tää valokuvaus liittyy olennaisesti kumpaankin, ja ajattelin tehdä seuraavan postaukseni tästä. Samalla saan rajattua aiheen jopa kymmeneen asiaan :D Ja lisäksi tietty kerrottua kuka näiden kirjoitusten takana on. 

Robertpk:sta vastattiin, ja sovittiin ihanan Besjanan kanssa että menen sinne tänään ottamaan kuvia liikkeestä, ja mietitään samalla ehkä jotain kamppista tänne sivuille :) Tähän väliin täytyy sanoa etten saa tuolta mitään rahaa tai muita etuja, miksi lähden sinne kuvaamaan, siellä vaan oli todella hyvä palvelu ja ammattitaito. Jos asut pk-seudulla suosittelen ostamaan vaikka seutulipun, tai sitten maksamaan bensat jos haluat hyvän muotoonleikkaksen! 


Kivaa viikonalkua! 

<3 Suvi 



4 kommenttia:

  1. Jänniä kuvailuja, annoinkin jo vinkkejä viime postauksen kommenteissa mutta ehdottaisin vielä blogin leveyksien muokkaamista! Tästä tää alkaa, oot jo hyvällä alulla!

    Ja muiden blogeista saa myös hyviä inspiraatioita!
    Tsemppiä♥

    http://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jasmin tsempppauksesta! <3 Luin noita ohjeita yms.ehkä liian nopeasti, kun en vieläkään tajunnut mm. kuvien leveyksistä tai koosta juuri mitään... Ehkä jännitin liikaa tän päivän kuvauksia, vaikka loppujen lopuksi ne meni tosi hyvin! Ennen ensi postausta noiden olisi hyvä olla kunnossa koska kuvat menevät myös nettisivuille ja visuaalisuus on tärkeä asia. Laitoinkin jo luottokuvaajakaverille viestiä lähtisikö mukaan/avuksi ottamaan kuvia banneria varten =)
    Ps. Aloin heti lukea sun blogia, taidan jäädä lukijaksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit, voin jeesailla sua myös! ( jostain somen kautta?)

      Poista
  3. Mut löytää
    https://www.facebook.com/suvi.t.leppamaki
    =) kaikki apu on tarpeen! Eikä vähimpänä ystävälliset ihmiset <3
    Ps. Välillä kommentit tulee tuplana, joten poistin yhden omani joka tuli kahdesti. Voin vaan kuvitella miten paljon tässä on opittavaa, mut se tekee tästä just mielenkiintoista!

    VastaaPoista

Blogin loppu(ko)?

Mietin tässä tänään että onko mulla mitään annettavaa tälle blogille. Banneri on ruma, tekstit sekavia ja aiheet pomppii kuin villiintynyt ...